Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Fri proces/retshjælpsdækning

Fri proces 

Du skal opfylde de økonomiske betingelser for at få fri proces til en retssag i sager om dit barns bopæl og/eller forældremyndighed. 

Staten betaler dine omkostninger, hvis dit indtægtsgrundlag ikke overstiger 358.000 kr. Beløbet forhøjes med 62.000 kr. for hvert barn, som bor hos dig eller forsørges af dig.

Fri proces dækker ikke sager om samvær eller møder i Familieretshuset.

Retshjælpsdækning

Har du en forsikring med en retshjælsdækning, typisk din familieforsikring eller indboforsikring, dækker de fleste forsikringsselskaber dine omkostninger til en retssag om dit barns bopæl.

Retshjælpsdækningen er ikke betinget af ovennævnte økonomiske betingelser, men retshjælpsdækningen har ofte en selvrisiko på 2.500 kr. Opfylder du samtidig betingelserne for fri proces, skal du ikke betale selvrisiko.

Retshjælpsforsikringen dækker ikke sager om samvær og forældremyndighed.

Tvangsfjernelse

I sager om tvangsfjernelse har du ret til gratis advokatbistand, og du har ret til frit at vælge din advokat, uanset hvor i landet du bor.

Den gratis advokatbistand dækker ikke sager om frivillig anbringelse.

*

Jeg søger i forbindelse med sagens anlæggelse fri proces for dig.

 

Fri proces/ retshjælpsdækning

Forinden sagens anlæggelse skal du være velkommen til at tage en uforpligtende kontakt til mig, for en vurdering af dine muligheder for at opnå gratis advokathjælp.

Kontakt mig her

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?