Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Delt bopæl 

Den 1. april 2019 trådte et nyt familieretligt system i kraft, hvilket giver mulighed for at forældre kan aftale delt bopæl. Barnet vil dog fortsat kun have en folkeregisteradresse.  

Aftalt delt bopæl
Hvis I forældre vælger at aftale delt bopæl, vil det betyde, at begge forældre er bopælsforældre og dermed har de samme rettigheder over barnet. Forældre kan både lave en mundtlig eller en skriftlig aftale om delt bopæl. Der er intet krav om at aftalen skal registreres i CPR-registeret gennem Familieretshuset, dog er det altid en god ide at gøre dette. 

Aftalen kan laves fuldstændigt ud fra forældrenes egne ønsker. Man kan eksempelvis vælge at gøre aftalen tidsbegrænset, eller at gøre den betinget af, at den ene forælder ikke flytter for langt væk. Hvis man vælger at indgå en aftale om delt bopæl, vil alle tidligere aftaler om samvær og bopæl bortfalde, og så er det kun den nye aftale der gælder.  

Ophør af delt bopæl 
Aftalen om delt bopæl forudsætter at begge forældre er enige. Det betyder, at aftalen kan ophæves ensidigt af en af forældrene, hvis ikke der er enighed. Hvis aftalen ophæves, vil barnet forsat have delt bopæl, indtil der er fundet en ny ordning.  

Konsekvenserne af delt bopæl
Selvom aftalen om delt bopæl kan lyde som en god ide, kan der være visse konsekvenser ved en sådan ordning. For det første forudsætter delt bopæl, at begge forældre kan blive enige om alle beslutninger vedrørende barnet. Barnet vil desuden fortsat kun have én folkeregisteradresse, hvilket betyder, at ordningen ikke har indflydelse på udbetaling af offentlige ydelser og tilskud. 

Overvejer I at indgå en aftale om delt bopæl? Så kan det være en god ide at få en erfaren advokat til at kigge aftalen igennem inden der træffes en beslutning. Ring til Børneadvokaten og få en uforpligtende snak om jeres situation og ønsker.

Vidste du?

Aftalen om delt bopæl forudsætter at begge forældre er enige. Det betyder, at aftalen kan ophæves ensidigt af en af forældrene, hvis ikke der er enighed. Hvis aftalen ophæves, vil barnet forsat have delt bopæl, indtil der er fundet en ny ordning, evt. ved Familieretten.

Kontakt mig for mere information

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?