Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Tvangsfjernelse

Tvangsfjernelse eller tvangsanbringelse, som det også kaldes, er noget af det sværeste, man kan blive udsat for som forældre og som familie. Tvangsfjernelse er et voldsomt grænseoverskridende indgreb i familien, og man føler sig både magtesløs og dybt frustreret, når ens barn fjernes mod ens vilje. Det kan være svært som forælder at stå helt alene med en tvangsfjernelse, og situationen føles ofte meget uoverskuelig. Mange forældre rammes af afmagt, når kommunen beslutter at tvangsfjerne deres barn, og forældrene kan nemt føle sig overhørt af kommunen. Alt i alt, er en tvangsfjernelse en dybt traumatiserende oplevelse. Det er derfor vigtigt, at få den rette støtte og rådgivning, hvis ens barn tvangsfjernes. 

Tvangsfjernelse – hvad betyder det?
Når et barn tvangsfjernes eller tvangsanbringes, betyder det, at barnet fjernes fra forældrene mod forældrenes vilje, og at forældrene dermed ikke giver deres samtykke til, at barnet fjernes. Barnet tvangsfjernes og placeres et andet sted – for eksempel på en institution eller i en plejefamilie. Det er det lokale børn- og ungeudvalg, der kan beslutte, at barnet skal tvangsfjernes efter indstilling fra socialrådgiverne i kommunen. Der er en lang række regler, der skal være overholdt, før børn- og ungeudvalget kan træffe afgørelse om tvangsfjernelse af et barn. Der er blandt andet klare kriterier i lovgivningen, der skal være til stede, før man kan gennemføre en tvangsfjernelse. 

Der kan kun blive truffet afgørelse om tvangsfjernelse, hvis der er en åbenbar risiko for, at barnets sundhed eller udvikling lider alvorlig skade – eksempelvis på grund af omsorgssvigt eller overgreb, som barnet har været udsat for. Tvangsfjernelse kan også komme på tale, hvis barnet har problemer med misbrug, kriminalitet eller har andre svære sociale vanskeligheder. Man må kun tvangsfjerne et barn, hvis barnets problemer ikke kan løses, mens barnet fortsat bor hos sine forældre.  

Tvangsanbringelse – hvad skal man gøre? 
En tvangsfjernelse er et voldsomt indgreb, og det er vigtigt at få en advokat med på sagen så tidligt som muligt. Jo hurtigere du søger advokathjælp, jo bedre er chancerne for at få dit barn hjem igen.

Uanset om dit barn allerede er blevet udsat for tvangsfjernelse, eller om kommunen har planer om en tvangsfjernelse, så hjælper jeg Børneadvokaten fra start til slut. Der er en række særlige regler, som skal være overholdt, når myndighederne vil tvangsfjerne dit barn. Tvangsfjernelse skal altid være den sidste mulighed, og alle andre muligheder for hjælp skal være udtømt, før man vælger at tvangsanbringe et barn. Det er derfor vigtigt at få en advokat til at undersøge, om alle regler i forbindelse med tvangsfjernelse, er blevet overholdt. Som advokat hjælper jeg dig med at varetage dine og dit barns rettigheder og sørger desuden for, at din side af sagen kommer frem. Jeg kan også rådgive dig i alle konkrete forhold i sagen og støtte dig så meget, som det er muligt, i den svære situation du står i. 

Advokat tvangsfjernelse 
For at sikre forældre og børns rettigheder i forbindelse med en tvangsanbringelse har både indehaverne af forældremyndigheden og børn over 12 år ret til gratis bistand af en advokat. 

Du vælger, selv hvilken advokat, du vil benytte i forbindelse med en tvangsfjernelse. Hvis man søger på nettet efter ”tvangsfjernelse advokat”, kommer der mange mulige advokater frem. Det er dog vigtigt for både dig og dit barn, at du vælger en advokat med ekspertise i den familie- og socialretlige lovgivning for at sikre dig det bedst mulige udfald. 

Den rigtige advokat til tvangsfjernelse
Børneadvokaten er specialist i sager omhandlende børn, og jeg har ti års erfaring i børnesager. Jeg vil derfor være med dig fra start til slut, og jeg opgiver ikke din sag, hvis den ikke får medhold - jeg bringer din sag videre, så langt du måtte ønske det. Kort sagt, så kæmper jeg til det sidste for dig og dit barn. Hvis dit barn allerede er blevet anbragt uden for hjemmet, vil jeg kæmpe for, at dit barn hurtigst muligt kommer hjem igen. Tvangsfjernelse er en omstændelig og indviklet proces. Det bedste resultat kræver således en dybere forståelse af de enkelte trin.  Som advokat holder jeg styr på regler, dokumenter og ikke mindst dine rettigheder, hvilket vil være en stor aflastning for dig.

Jeg har mange års erfaring inden for tvangsfjernelse og har fuld forståelse for, hvor svær og sårbar en situation, tvangsfjernelse er for dig som forælder. Ønsker du at jeg skal bistå dig i din sag om tvangsfjernelse? Så kontakt mig hurtigst muligt. Jeg hjælper dig, uanset hvor i landet du bor. Jeg kan mødes med dig kort tid efter, du kontakter mig, enten hjemme hos dig eller et sted i nærheden. Du er også meget velkommen på mit kontor i Aalborg, Aarhus eller Odense.

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?