Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Forældremyndighed

Udgangspunktet er fælles forældremyndighed, idet det vurderes, at det er bedst for barnet, at forældrene kan samarbejde til barnets bedste.

Trods ovenstående udgangspunkt er der håb for de børn, der har forældre, der ganske enkelt ikke kan finde ud af at samarbejde. Domstolene kan nemlig ophæve den fælles forældremyndighed, hvis domstolen vurderer, at forældrene ”ikke kan samarbejde om barnets forhold til barnets bedste”.

Der er tale om en konkret vurdering, som handler om, hvor dårligt forældrene kommunikerer med hinanden, og hvilke konsekvenser det har for barnet, eller det kan være at den ene forælder er voldelig overfor den anden eller mod barnet, eller blot at den ene af forældrene er uegnet som forælder på grund af psykiske vanskeligheder, eller ingen interesse har i barnet.

Inden der søges om ændring af forældremyndigheden er det væsentligt at have i tankerne, at din beslutning kan have negative konsekvenser for barnet, samt at forældremyndigheden ikke har indflydelse på samværet. Ring derfor og få en uforpligtende snak med en erfaren advokat, inden sagen om forældremyndighed startes op.

 

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?