Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Skilsmisse forældremyndighed

Når I bliver skilt, skal I som forældre lære at samarbejde om forældreskabet på en helt ny måde. Valget om at blive skilt træffes sjældent under lykkelige omstændigheder, så ofte følger der skænderier og uvenskab med, når man vælger at blive gå fra hinanden og lade sig skille. Selvom familien skilles ad, skal I som forældre stadig forsøge samarbejde om det, der endnu binder jer sammen - jeres fælles barn.  De forældre, som har stået i denne situation, ved at det er lettere sagt end gjort. Derfor bliver spørgsmålet om forældremyndighed ofte aktuelt, når der opstår en skilsmisse. 

Skilsmisse – hvem skal have forældremyndighed?
Når I bliver skilt, har I som udgangspunkt fælles forældremyndighed over jeres barn. Det betyder at I –i fællesskab – skal forsøge at nå til enighed om flere væsentlige forhold i barnets liv. I kan også selv vælge, at kun en af jer skal have den fulde forældremyndighed over barnet, hvis det er det i ønsker. I så fald skal i blot orientere Familieretshuset om det. 

Hvis ikke I kan blive enige, hverken om de væsentlige beslutninger i forhold til barnet, eller om hvem af jer der skal have forældremyndigheden over barnet efter skilsmissen, kan I starte en sag om forældremyndigheden. Sagen starter i Familieretshuset, som i første omgang vil forsøge at hjælpe jer til enighed gennem konfliktmægling og børnesagkyndig rådgivning. Hvis ikke det hjælper, og I stadig ikke er enige om spørgsmålet om forældremyndighed efter jeres skilsmisse, sendes sagen videre til Familieretten, som kan træffe en afgørelse om, hvad der skal ske i forhold til skilsmisse og forældremyndighed. 

Skilsmisse, forældremyndighed og advokathjælp 
Perioden efter skilsmissen kan i sig selv være meget hård at komme igennem. Der er utallige praktiske ting at tage stilling til, samtidig med at man har følelserne helt uden på tøjet. Alle de spørgsmål der rejser sig, når det gælder forældremyndighed og skilsmisse, kan være svære at tackle alene. Det kan være svært at vide, om man træffer de rigtige valg, når man står i en presset situation. Kan du genkende dig selv i ovenstående – står du i en situation hvor skilsmisse, forældremyndighed og konflikter fylder din hverdag? Så kontakt Børneadvokaten, som har stor ekspertise i sager om skilsmisse og forældremyndighed. Ring og få en uforpligtende snak om netop din situation, inden sagen startes op. Sammen kan vi blive klogere på, hvordan vi bedst kan løse de udfordringer, som du står over for.

Vidste du?

Når I bliver skilt, har I som udgangspunkt fælles forældremyndighed over jeres barn. Det betyder at I –i fællesskab – skal forsøge at nå til enighed om flere væsentlige forhold i barnets liv.

Kontakt mig for mere information

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?