Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Sagsområder

Børneadvokat Jesper Nikolajsen har stor faglig ekspertise indenfor børnesager, særligt indenfor områderne barnets bopæl, forældremyndighed, samvær, tvangsfjernelse og tvangsadoptioner, samt sager indbragt for Ungdomskriminalitetsnævnet

Barnets bopæl

Når det skal besluttes, hvor dit barn skal have bopæl, skal det bestemmes ud fra en vurdering om, hvad der er bedst for barnet.

Forældremyndighed

Udgangspunktet er fælles forældremyndighed, idet det vurderes, at det er bedst for barnet, at forældrene kan samarbejde til barnets bedste.

Samvær

Dit barn har ret til at være sammen med begge forældre, og omfanget af barnets samvær skal vurderes ud fra, hvad der er bedst for barnet.

Tvangsfjernelse

Tvangsfjernelse er det værste man kan blive udsat for som forældre. Det er derfor vigtigt, at få den rette støtte og rådgivning.

Tvangsadoption

Det gælder for alle typer af adoptioner, at adoptionen skal være til barnets bedste, uanset om adoptionen sker med eller uden samtykke fra forældrene.

Ungdomskriminalitet

Når børn og unge under 18 år begår kriminalitet, bliver det defineret som ungdomskriminalitet. Det er desuden værd at have for øje, at der ofte skelnes mellem kriminalitet begået af 15-17 årige, og kriminalitet blandt børn under 15 år. Det skyldes, at den kriminelle lavalder i dag er 15 år, hvilket betyder, at børn under 15 år kort sagt ikke kan stilles strafferetligt til ansvar for deres handlinger.

 

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?